Avokadopasta villitsi Suomen joitakin vuosia sitten. Minun keittiöstäni avokadopasta ei ole koskaan poistunut. Joskus ensisilmäyksellä (noh, -maistamisella) rakastuminen ei vaan sammu. Avokadopastan kanssa meillä on kehittynyt oikein syvä rakkaussuhde johon ei näytä olevan loppua näkyvissä.

Viimeksi söin tätä viime viikolla hyvinkin hikisen kahvakuulatreenin jälkeen. Vinkiksi nyt kaikille: jos kahvakuulaohjaaja kyselee "tehdäänkö tänään oikein kunnolla kun on viimeinen kerta ennen taukoa?" siihen EI KOSKAAN vastata "joo". Siellä olin minäkin huutamassa joota, mutta voi hyvänen aika miten reipasta se olikin! Mikään ei kuitenkaan maistu paremmalta kuin kunnon hikoilulla ansaittu lempipasta!

Alkuperäinen ohje löytyy keittokirjasta nimeltä Safkaa, tämä ohje on muuten siitä kopioitu paitsi että tässä taloudessa avokadopasta syntyy aina tuorepastasta. Jotenkin se sopii siihen paremmin.

Neljän hengen pasta syntyy

1 valkosipulinkynsi (minä käytän puolikkaaseenkin annokseen aina sen yhden kokonaisen kynnettömän)
puolikas punainen chili
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen persiljaa
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Pilko valkosipuli ja chili, purista limen mehu joukkoon. Pilko avokadot joko kuoressaan ja kaiverra sitten sisus pois tai ota heti koko sisus ruokalusikalla pois ja pilko vasta sitten. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Sekoita kaikki yhteen, lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Avokadopastassa täytyy olla riittävästi suolaa, joten maistele seosta välillä.

Keitä pasta ja sekoita avokadoseoksen joukkoon.

Raasta annosten päälle parmesaania ja ripottele vielä mustapippuria perään.

Avokadopasta maistuu ihanalta punaviinin kanssa. Sitä voi kuitenkin syödä ilmankin. Se sopii treffeille, maanantai-illan perheateriaksi tai vaikka syntiseksi yksin nautituksi tv-ateriaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat