Eräs tämän salaatin versio löytyi joskus jostain ruokalehdestä. Löytymisen väistämätön seuraus oli reseptin SÄÄTÄMINEN, jonka jälkeen tästä tulikin koko jengin lempisalaatti. Tätä on tarjoiltu monenmoisissa tilaisuuksissa tässä aikojen saatossa, ja vieläkin tämä saa porukat huokailemaan.
Alkuperäisessä versiossa oli pastaa, mutta sen jätän yleensä pois. Pekoni on oma lisäys ja toimii mainiosti jos syöjäporukassa on lihansyöjiä.
Lehtikaali, halloumi ja erityisesti kastike tekee tästä Sen Jutun, kokeile vaikka.


Tähän herkkuun tarvitset

 

lehtikaalia
kirsikkatomaattia
kurkkua
halloumia
(pastaa)

(pekonia)
 

ja kastikkeeseen

basilikaa (puoli nippua)
oliiviöljyä (puolisen desiä tai vähemmän, riippuu salaatin koosta ja syöjien määrästä)
valkosipulinkynsi
suolaa

Aloita lehtikaalista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, pese lehtikaalit ja revi lehdet irti kovista varsista. Kuivaa lehdet, tämä on tärkeää jotta saat niistä rapeita.
Laita lehtikaalit pellille, ripottele hieman oliiviöljyä päälle ja heittele sen jälkeen hieman suolaa sekaan. Suolaa ei tarvitse paljoa, koska lehtikaali imee sitä itseensä reippahanlaisesti ja tuloksena on hyvin helposti ihan liian suolainen lehtikaali.
Laita lehtikaali uuniin n. vartiksi, vahdi ettei se pala. Jos käytät pastaa, keitä se nyt.

Kuutioi halloumi ja paista kuutiot pienessä öljymäärässä rapeiksi. Jos käytät pekonia, paista se ensin niin et tarvitse halloumiin paistorasvaa.
Pese ja halkaise tomaatit, tee kurkusta ihan sen muotoista kun tahdot. Minullahan on se spiraloija, jota käytän tähän. Kuten todettu, se on ihan vain pelkästään ulkonäköasia eikä spiraloijani – niin kätevä kuin se onkin- olisi ensimmäinen juttu jonka kodistani pelastaisin tulipalon sattuessa. ;)

Kasaa lehtikaalit vadille ja heitä loput täytteet perään.

Laita basilikanlehdet kulhoon, kaada öljyä päälle, lisää raastettu tai puristettu valkosipulinkynsi ja hieman merisuolaa (tai ihan mitä tahansa suolaa mitä löytyy) ja vetele koko komeus sauvasekoittimella tasaiseksi.
Ripottele kastike salaatin päälle ja tarjoile.

Varaudu antamaan salaatin resepti sitä kysyville, niitä nimittäin tulee.


Meillä tätä syötiin viime perjantaina ylipitkän työpäivän jälkeen torstain kaatumisesta seuranneen aivotärähdyksen kolkutellessa takaraivossa. Olkaahan varovaisia liukkailla älkääkä nyt hyvänen aika ainakaan menkö töihin (tai ainakaan pitkään reissuun) seuraavana päivänä jos se aivotärähdys iskee.
Tämä sääntöhän selvisi minulle vasta seuraavana päivänä.. Noniin. Säätäjä mikä säätäjä.

Joka tapauksessa, olkaa varovaisia, onnellisia ja nauttikaa salaatista!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat