Biletettiin sunnuntaina koko päivä meidän mummon kanssa ja oltiin näemmä pukeuduttu vielä mätsääviin outfiteihin (mahdollista näköjään vain meidän perheessä) ja sehän vei voimat siinä määrin, että iltapalaksi piti saada jotain iisiä ja hyvää.
Jämistä järjestelty suolainen piirakka oli siis ihan nappivalinta, ja toki vaarin kasvattama keltainen kesäkurpitsakin auttoi näissä haaveiluissa.

Tähän syyspiirakkaan tarvitset

 

-suolaisen piirakan pohjan, tee itse tai osta valmiina. Olen tästä jaaritellut mooonta kertaa ennenkin, eli tee se oma luottopohjasi. Minulla se syntyy turkkilaisesta jugusta, perunamuussijauheesta ja minimaalisesta rasvamäärästä.
-keltaisen tai vihreän kesäkurpitsan (tai molemmat)
-hieman juustoraastetta (puoli pussia riittää hyvin mutta jos haluat niin ei muuta kuin anna mennä se koko pussi)
-hieman auramurua (tämän määrä riippuu syöjien mieltymyksistä)
-1 muna

-2 dl ruokakermaa
-mustapippuria
-n. puoli desiä parmesaaniraastetta
-oreganoa tai basilikaa kuivattuna

Tee ensin piiraspohja ja taputtele se piirasvuokaan. Sheivaa kesäkurpitsa ohutteräisellä juustohöylällä suikaleiksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Riko muna, kaada kerma samaan kulhoon. Sekoita hyvin ja lisää sekä juustoraaste että auramuru. Sekoita ainekset yhteen.

Kaada seos piiraspohjan päälle.
Kierittele kesäkurpitsasuikaleista rullia ja kasaa ne piiraan päällimmäiseksi kerrokseksi. Tämä on aikamoista säätämistä, joten jos haluat niin raasta kurpitsa raasteeksi, valuta hetken ja laita se suoraan piiraspohjan päälle. Lisää munamaito vasta sen jälkeen.


Paista piiras kypsäksi 30-40 minuuttia ja sitten vain antaa palaa. Tämä kolmen juuston kasvispiiras on hyvää esimerkiksi salaatin kanssa.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat