Joskus elämässä kaikki aikataulut vaan loksahtaa kohdalleen. Niin kävi myös viikko sitten, kun lapsoseni lähti lomailemaan isänsä kanssa ja Glorian Ruoka ja viini julkaisi samaan aikaan Vege-kasvisruokakirjasen.
Ja nythän keittiössäni ei sitten olekaan kokattu muuta kuin vegeä. Kasvisruokaintohimojen toteuttaminen ei ole ihan yhtä antoisaa niillä viikoilla kun lapsonen irvistelee kaikelle hiemankin epäilyttävälle..

Pinaattilasagne on eilinen kokeiluni ja ihan oikeasti yksi parhaista ruoista mitä olen koskaan kokannut. Reseptin mukaan tähän tulisi vuohenjuustoa, mutta kun minä ja vuohenjuusto ei vaan yhtään sovita yhteen.. Korvasin siis sinihomejuustolla ja tykkäsin kovasti!
Jääkaapista löytyi myös puoli pussia mozzarellaraastetta lauantaina siskolle tehdyn nacho platen jäljiltä, ja lisäsin sen lasagneni päälle. Ja muistinko mainita, että kastikkeeseen tulee myös parmesania?
Ihanaa kun kasvisruoka on niin kevyttä. ;)

 

Tässä ohje omaan versiooni, se alkuperäinen löytyy soppa365.fistä pikaisen pinaattilasagnen nimellä. Itse tein tällaisen pienen, puolikkaan version, mutta tuplaa määrät jos teet isossa vuoassa!

 

Kolmen juuston pinaattilasagne

 

lasagnelevyjä (vuoan koon mukaan, omaan pieneen vuokaani ei mennyt kuin 6 levyä)
vettä
suolaa keittämiseen

sipuli
valkosipulia maun mukaan (itse laitoin ison yksikyntisen koska pidän kovasti valkosipulista)
pakastepinaattipussi (voit toki tehdä myös tuoreesta)
muutama lehti lehtikaalia (voit jättää poiskin)
hieman vettä
suolaa, mustapippuria, oreganoa

350 g ruokarahkaa (voit käyttää ihan mitä tahansa maitorahkaa ja se 250 g purkki riittää mainiosti)
1 dl raastettua parmesan-juustoa
n. 80 g aAuraa tai muuta sinihomejuustoa
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
pippuria
oreganoa
 

 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Laita vesi kiehumaan, lisää suola ja veden kiehuessa lasagnelevyt yksi kerrallaan. Sekoita niitä hieman etteivät jää kiinni toisiinsa. Keitä reilut viisi minuuttia.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia pannulla. Lisää jäinen pinaatti (tai tuore) ja paista miedolla lämmöllä niin kauan että pinaatti sulaa.
Lisää hieman vettä jos pinaatista ei sitä riittävästi irtoa, mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla oreganolla.

Sekoita rahka ja muut ainekset kipossa. Oreganolla tarkoitetaan sitä kuivattua versiota!

Voitele vuoka ja lisää pohjalle hieman pinaattiseosta. Sitten on lasagnelevyjen vuoro, niiden päälle voit laittaa rahkaa ja pinaattia.
Tee seuraava kerros, mutta säästä rahkaa myös päällimmäisten levyjen päällekin levitettäväksi.

Jos jostain löytyy jämäpussi juustoraastetta, lisää se vielä päällimmäisen rahkakerroksen päälle.
Jos ei, voit nautiskella hieman kevyemmästä versiosta.

Paista 15-20 minuuttia, anna paiston jälkeen vetäytyä hetken ja nautiskele.
 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat