Tuli akuutti matkakuume ja siihen, kuten kaikkeen, auttaa ruoanlaitto. Ainakin pääsin kuvittelemaan olevani Lontoossa!


Fish and chipsit on todella vaivaton ruoka joten niiden tekeminen onnistuu ihan arki-iltanakin. Itsetehdyt kalapuikot on kuitenkin niin hyviä, että niitä voi syödä vaikka lauantai-illan herkutteluruokana.
Lisäksi ne on ihan täysin eri ruoka kuin kaupasta ostetut!


Köyhän miehen Lontoon reissuun eli kotitekoisiin fish and chipseihin tarvitset

 

n. 150 g ruodotonta lohta/ruokailija
suolaa
pippuria
kaksi kananmunaa
vehnäjauhoja
korppujauhoa
perunoita ruokailijoiden määrän mukaan
ruokaöljyä
mausteita tai valmis perunankuorruteseos maustehyllyiltä

Aloita perunoista. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja lohko perunat. Laita ne astiaan, kaada hieman öljyä perunoiden päälle ja sekoita niin että perunat on tasaisesti öljytty.
Mausta perunat suolalla, pippurilla, savupaprikalla, chilillä.. millä tahansa suosikkimausteellasi. Voit myös ostaa kaupasta valmiin perunakuorrutemausteen. Minä tein niin.
Mausta perunat tasaisesti, lado ne uunipellillä vierekkäin ja kypsennä puolisen tuntia.

Leikkaa kala puikoiksi. Älä tee puikoista liian paksuja ja jos teet liian ohuita, niiden käsitteleminen hankaloituu. Kohtuus kaikessa siis.
Pyörittele puikot yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista puikot runsaahkossa öljyssä.

Kun ne ovat valmiita, voit laittaa ne vaikka talouspaperin päälle. Tätä ei tarvitse tehdä, mutta talouspaperi imee itseensä liian öljyn ja rasvan ja jättää kuitenkin sen rapean pinnan.

Fish and chipseihin kuuluu ehdottomasti joku kastike. Minulla oli perinteinen kermaviili-tillikastike, mutta tyttäreni söi nämä kurkkumajoneesin kanssa. Ja huokaili sen jälkeen, että maailmassa ei ole yhtään ruokaa jota ei voisi syödä majoneesin kanssa. Ja hän on meistä se alipainoinen, miten epäreilua!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat