Söin taannoin ihanaa kurkumafocacciaa eräässä lounaspaikassa ja kaikki hyvät ideathan pitää kopioida. No okei, ehkä se 12-vuotiaana testattu hyvä idea ihokarvojen poistamisesta nukanpoistokoneella olisi voinut jäädä kopioimatta. Kyllä, huulessa taitaa vieläkin olla arpi muistona.. Mutta siis tämä focaccia! Kopioi ehdottomasti! Äläkä poista ihokarvoja nukkakoneella!

Paista focaccia isohkossa vuoassa, pellillä se jää litteäksi.

Tarvitset

 

3 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kurkumaa

4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

suolaa, yrttejä, öljyä leivän pinnalle
 

Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva yhteen. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (tai siis 42 asteeseen jos käytät kuivahiivaa) sekoita se jauho-hiivaseoksen joukkoon. Lisää jauhoja desi kerrallaan ja sekoita hellästi välissä.
Kun taikina on valmis (eli löysähkö), lisää oliiviöljy ja sekoita. Taputtele taikina paistoastiaan ja kohota 30-45 minuuttia.


Kun taikina on kohonnut, painele siihen sormilla muutama reikä ja ripottele sormisuolaa leivän päälle. Pirskottele vielä öljyä päälle ja jos haluat, voit toki laittaa leivän päälle vaikka tuoretta rosmariinia.

Paista 225 asteessa noin vartti.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat