Tämä salaatti on syntynyt muutaman netistä löydetyn reseptin perusteella joskus muutama vuosi sitten. Se oli kuitenkin niin hyvä kokeilu, että jäi keittiööni vakituiseen käyttöön. Se sopii jotenkin tähän syksyyn, mutta maistuu varmasti oikein hyvältä keväälläkin.

Tarvitset

 

bataattia
kvinoaa
aurajuustoa
viinisuolaheinää (tai jotain muuta maukasta salaattia)

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori bataatti ja raasta se juustohöylällä sipseiksi. Tämä pitäisi kuivattaa, mutta yleensä alan tehdä tätä niin nälkäisenä etten viitsi. Kuivaa pahin kosteus lastuista pois talouspaperilla ja levitä suikaleet leivinpaperin päälle pellille niin, etteivät ne ole päällekkäin.
Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda niin kauan että bataatti on kuivaa, rapeaa ja monesti myös hieman reunoista tummunutta.

Huuhtele viinisuolaheinä ja kasaa kvinoaa päälle. Murustele aurajuustoa päälle ja kasaa bataatit mukaan.
Sitten vain ääntä kohti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat