Tätä syötiin meillä joulun välipäivinä, eli siis sillä hetkellä kun kaikki olivat saaneet tarpeekseen jouluruoista ja jämiä oli vielä hieman jäljellä.
Vaikka nämä ainekset niin kovin jouluiset ovatkin, tätä voi kuitenkin mainiosti syödä vaikka kesälläkin. Tähän monen kauden herkkuun tarvitset

250 g kylmäsavulohta
muutama viipale saaristolaisleipää
voita/öljyä paistamiseen
salaattia
halloumia
oliiviöljyä
tilliä
suolaa

Aloita pilkkomalla saaristolaisleipä kuutioiksi. Paista se sitten pannulla rapeaksi. Paistaminen tuo leivästä esiin myös ihanan makean maun, tämä kannattaa siis tehdä.
Suolaa krutongit kevyesti ja jätä jäähtymään.
Kuutioi halloumi ja paista se samalla pannulla.

Revi salaatti ja laita se vadille. Lisää kylmäsavulohipalat, lisää halloumi ja krutongit.

Laita tillisilppu ja hieman oliiviöljyä kulhoon. Ajele hieman sileämmäksi sauvasekoittimella. Voit toki sekoittaa ainekset haarukallakin, mutta sauvasekoitin saa tillistä esiin syvän maun, joka sekoittuu mainiosti öljyyn.

Lusikoi tilliöljy salaatin päälle ja tarjoile.


 

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat