Vietin viime keskiviikon aurinkoisen mutta viileän illan Laurinmäen luontopolulla Janakkalassa. Se sijaitsee ihan siinä Janakkalan kirkon eli Pyhän Laurin kirkon vieressä, sinne on helppo löytää aluetta tuntemattomankin!

Laurinmäki on hieno museoalue, joka on ilmeisesti kesäkaudella auki? Joka tapauksessa, siitä pääsi kyllä nautiskelemaan nytkin, olihan vanha tuulimylly äärimmäisen hienon näköinen ja vanhat aitat ja rakennukset tosi mielenkiintoisia! Pakko myöntää, kurkistelin ikkunoista sisään, pahoittelen nenän jälkiä ikkunassa! ;)

Museoalueen lisäksi kannattaa tsekata luontopolku. Se ei ole kuin neljän kilometrin pituinen, mutta maasto kulkee pitkin kallioita ja juoksuhautoja, joten lenkki tuntuu paaaljon pidemmältä. Maisemat on todella hienoja ja jos sisälläsi asuu pieni metsä- ja kallionautiskelija, saat tästä varmasti paljon irti.

Keskeltä reittiä löytyy todella siisti ja hieno laavu ja nuotiopaikka, ties vaikka siellä voisi yöpyä? Tai siis minä en voi koska karhut. Ja sudet. Mutta joku saattaisi yöpyä. Laavulla oli ainakin nyt paljon nuotiopuita valmiina, samoin tulitikut ja myös vieraskirja löytyi.

Kesällä alueella on kahvilakin, eli tänne on pakko tehdä kesällä joku pieni retki taas.

Kannattaa tsekata jos etsitte Etelä-Suomesta kivaa ja helppolöytöistä retkipaikkaa! Retki ei vie koko päivää ja eväsmahdollisuus on mainio! Laittakaa hyvät kengät jalkaan, polku on paikka paikoin tosi kapea. Ihan pienen lapsen kanssa en lähtisi, hirvitti nimittäin ne korkeat kalliot ja jyrkät pudotukset.

Lisätietoja löytyy https://www.janakkala.fi/laurinmaki/
 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Me ollaan retkeilty tuolla usein 2- ja 5-vuotiaan kanssa, joten hyvin pärjää pientenkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat