Hei nyt on syksy! Eli siis maa-artisokka-aika! Jee!
Maa-artisokkakeitto jotenkin hämmentää maullaan. Miten se voikin olla samaan aikaan lempeä ja kipakka? Maa-artisokkakeitto on tosi arkinen ja nopea valmistaa mutta sopii mihin tahansa juhlapöytään. Kuin nainen, jolla on karjalaisjuuret ja hämäläisgeenit. Tämä resepti ei ole omani, vaan löytyy ruutupaperin palalle kirjoitettuna reseptilaatikostani. Sen alkuperästä ei siis ole mitään käsitystä.

Tähän kahden annoksen herkkuun tarvitset

n. 300 g maa-artisokkaa
kaksi keskikokoista jauhoista perunaa
2-3 dl vettä
1 kasvisfondi
1 valkosipulinkynsi
n. 1 dl ruokakermaa tai jos kyse on juhlatilaisuudesta, voit mainiosti käyttää kuohuakin
valkopippuria

Kuori ja pilko maa-artisokat ja perunat. Laita ne kattilaan (pienehkö kattila riittää) ja lisää vesi. Lisää hetken päästä fondi ja valkosipuli pilkottuna. Anna kiehua kunnes perunat ja maa-artisokat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma ja sekoita. Lisää sitten valkopippuria vähän kerrallaan, maista välissä.


Ja kyllä, just nyt se on valmista ja ihanaa. Syö ruisleivän kanssa, lasi kylmää kuohuviiniä sopii tähän mainiosti mukaan! Kuplavesikin sopii hienosti. Voit syödä tätä pääruokana tai alkukeittona.
Tämä maistuu muuten aivan erinomaiselta seuraavanakin päivänä, kun raahaudut jumpasta nälkäisenä ja lämmität tämän mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat