Lipstikkahan on siinä mielessä jännä aines, että se tuoksuu tosi vahvalta ja sitä on ehkä hieman hankalakin viritellä ruokiin, juurikin vahvan makunsa vuoksi. Siskon anopilla on kuitenkin ehtymätön lipstikkaPENSAS (siltä se näyttää, uskokaa pois), ja sen vuoksi minäkin jouduin lipstikkahulluuden pyörteisiin.. Menin sinne hakemaan keittoaineksia, mutta siskon vinkkaama pesto vei voiton. Keittoa ei ole kukaan vieläkään keitellyt, mutta pestoa on kyllä vedelty ihan kaiken kanssa..

Uskokaa pois, tämä lipstikkapesto on parempaa kuin perusversio. Se vahva maku tekee tähän hieman särmää, ja basilikapeston rasvaisuus on kuin unta vain. Eli siis en syö enää ikinä mitään muuta-pesto ihan ehdottomasti!

Minä tein tätä ihan normipeston reseptillä, joten ihan sillä tavalla huitaisten vain. Omaani laitoin

tuoretta lipstikkaa (ehkä pari desiä?)
kourallisen pinjansiemeniä
puolisen desiä oliiviöljyä
noin puoli desiä raastettua parmesaania
ison valkosipulinkynnen
puolikkaan sitruunan mehun
suolakiteitä
mustapippuria

Kasaa ainekset kulhoon ja vetele sauvasekoittimella massaksi. Maista välissä, lisää suolaa/sitruunamehua jos lipstikka keulii. Sopivalla kombolla maut tukevat toisiaan.

Käytä lipstikkapestoa pastaan sekoitettuna, salaatissa, leivän päällä, you name it.
Tai lusikoi suoraan jääkaapista ihan vain koska se on niin hyvää. Älä kuitenkaan kuvittele, että meillä tapahtuisi jotain sellaista. ;)
  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat