Miten salvia voikin olla niin taivaallisen hyvää voin ja sitruunan kanssa? Ja lohi, mikä täydellinen kumppani noille!

Eli siis tässä tulee ruusukaalia, salviaa ja lohta. Ja voita.

Kahteen annokseen tätä perjantai-iltaankin sopivaa herkkua tarvitset

 

1 pkt ruusukaalia
300-400 g lohta, syönti-innosta riippuen
1 ruukku tuoretta salviaa
puolikas sitruuna
2 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa

Puolita ruusukaalit ja poista kovat kannat.
Keitä niitä hetken aikaa, niin että ne kypsyvät hieman mutta eivät ole vielä ihan kypsiä.
Murustele leipäpalat reiluiksi ”muruiksi” ja pese ja raasta sitruunan kuori.

Sulata voi pannulla (en laita tähän mitään määrää, riippuu siis pannustasi, rohkeudestasi ja omastatunnostasi) ja lisää puolitetut ruusukaalit leikkauspinta alaspäin pannulle.
Paahda ruusukaaleja niin, että ne ruskistuvat hieman, lisää sitten leipämurut ja salvian lehdet. Paahda vielä hetken ja lisää sitten sitruunankuoriraaste ja hieman suolaa.

Kaada ruusukaalit erilliselle lautaselle ja laita folio päälle. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista lohi kypsäksi.
Lusikoi pannulta voi-öljy-salviaseosta lohen päälle paiston aikana.

Rentoa perjantaita sinne!
 

Kommentit (2)

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
1/2 | 

Onneton kun en tosta kalasta niin....syönhän mä, kun kotikokki paistaa. Silleen pienesti - vuosikymmenten kokomuksella kokkini osaakin jo leikata pienenpienen kalapalan mulle. Heh. Muttaettä. Noista ruusukaaleista - miksi ne on joskus aivan ihania, NAM - ja sitten joskus, yh, kauhean kitkeriä. Että miksihän? Valmistus- vai tyyppivika?

Terveisin nimimerkki "Ei lainkaan ollenkaan kokki" :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat