Vielä alkuvuodesta ajattelin, että onpa hassua kun tämä hiihtoloma tulee niin nopeasti joulun jälkeen. No, en ajattele enää.
En edes tajunnut olevani ihan näin poikki, mutta nyt olen nauttinut ihan hirveästi tästä muutaman päivän kiireettömyydestä ja superpitkistä yöunista. Ja hei, on valoisaa kun herää puoli kahdeksalta! Kevät, sieltä se tulee. Vai onko se jo?

Tämä lempisalaattini on sellainen, että kaikki pyytävät lisää. Salaisuus on tosi yksinkertaisissa aineksissa ja maukkaassa basilikaöljyssä, joka salaatin päälle kaadetaan juuri ennen tarjoilua. Alkuperäinen resepti on bongattu vuosia sitten jostain ruotsalaisesta ruokalehdestä, mutta tarkempia lähdetietoja en enää muista.. Epäilisin Allt om Matia.

Tähän herkkuun tarvitset

1 pss lehtikaalia
1 pkt halloumia
puolikas paketti pekonia (voit toki laittaa kokonaisenkin jos haluat)
kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
puolikas ruukku tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet pieniksi "sipseiksi". Paahda lehtikaalia 10-15 minuuttia, varo polttamasta.
Kuutioi halloumi ja paista se pannulla. Paista myös pekoni kypsäksi.

Laita basilikan lehdet kulhoon ja lisää oliiviöljy ja valkosipulinkynsi hieman pienittynä. Soseuta sauvasekoittimella, maista ja lisää hieman suolaa. Pekonissa ja halloumissa on jo riittävästi suolaa, joten ihan hirveästi tähän ei tarvitse. Myöskään lehtikaaliin ei kannata sitä laittaa, ainakaan hirveästi.

Huuhtele tomaatit ja halkaise ne, pilko kurkku pieneksi.

Levitä lehtikaali tarjoilualustalle, lisää muut ainekset ja lusikoi kastike päälle.




 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat