Olenkin joskus maininnut, että kollegani Marita on varsinainen puutarhurimestari ja itsekin saan sitten välillä ihan tuoreita herkkuja hänen kasvimaaltaan.
Rahaa tarjottaessa hän sanoo että ”eeeii, leivo sit vaikka joskus jotain.” Ja minähän toki leivon.

 

Tähän piiraaseen tarvitset
 

-suolaisen piiraan pohjataikina, tee itse tai osta valmis
-chorizoa
-kaalia (itse käytin n. puolikkaan isosta kaalista isoon vuoalliseen)
-2 dl ruokakermaa
-1 muna
-100-150 g juustoraastetta
-suolaa
-pippuria
-ripaus sokeria


Tee ensin suolaisen piirakan pohja. Voit ilman muuta ostaa sen myös valmiina. En valitettavasti laita sitä ohjetta tähän, koska jokaisella tuntuu olevan se oma tapa tehdä piiraspohja.
Itse käytän perunamuussijauhetta ja turkkilaista jugua.

Pilko kaali pieniksi suikaleiksi. Kuori ja siivuta chorizo (jos ostat sellaista kuorittavaa mallia) ja paista viipaleet kypsiksi pannulla. Ota chorizot pannulta ja lisää kaalit paistosta syntyneeseen nesteeseen. Kaali imee chorizon maun itseensä, nam. Kun kaali on pehmentynyt, lisää n. puolikas ruokalusikallinen sokeria ja n. 1 tl suolaa. Anna hautua hetken.

Kun kaali on pehmeää ja hieman makeahkoa, lisää se piiraspohjan päälle. Laita chorizoviipaleet päälle.

Laita juustoraaste kulhoon ja lisää sinne ruokakerma ja kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piiraan päälle ja paista 200 asteessa kunnes kypsää, puolisen tuntiakin saattaa mennä helposti.
Oma uunini on hidas, siksi on vaikeaa määritellä tähän mitään järkevää aikamäärettä.

Anna piirakan levätä hetken paiston jälkeen ja tarjoile vasta sitten. Sitä on helpompaa leikata, ja kuvasta huomaat miksi neuvon näin. ;)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat