Maa-artisokka on mielestäni jotenkin juhlallinen ruoka. Se maku on jotenkin niin hieno!

Tämä juhlallinen ruoka on mahdottoman hyvä arkiruokakin, se nimittäin syntyy hirvittävän nopeasti ja maistuu ihanalta syksyn sateissa.
Alkukeittona juhla-aterialla tämä kuitenkin on parhaimmillaan.

 

Neljä alkuruoka-annosta tätä keittoa syntyy seuraavista aineksista

4-5 maa-artisokkaa
1-2 jauhoista perunaa
1 kasvisfondi
2 dl ruokakermaa
6 dl vettä

(jos teet tätä ihan oikeaan juhlahetkeen, voit lisätä mukaan myös 1 dl kuohuviiniä tai shampanjaa soseutusvaiheessa!)
muutama viipale parmankinkkua tai pekonia, voit jättää poiskin

Kuori ja pilko perunat ja maa-artisokat. Laita ne kattilaan, lisää vesi ja anna kiehua. Jos käytät tuota pekoni-/parmankinkkumurua höysteenä, kypsennä ne nyt uunissa.
Lisää kasvisfondi (tämän käyttäminen maa-artisokan kanssa on hieman kiistanalainen kysymys, mutta minä laitan. Pakko ei ole.) ja keitä kasvikset kypsiksi.
 
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella sileäksi. Jos käytät tuota kuohuvaa mukana, soseuta seos kuohuviinin kanssa.
Lisää ruokakerma ja kiehauta.

Tarjoa heti.

Joko kaikki on ihan innoissaan syksystä? Minä olen!
Lehtienpotkiskelu toimii näköjään vielä nelikymppisenäkin ihan samalla tavalla kuin lapsena.
Halaus!
 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat