Maa-artisokkia jäi vielä tuosta edellisestä keitosta, ja samassa silmiin osui K-ruoka-lehden resepti maa-artisokkaohratosta.
Sitä siis, eikä ihme! Tämäkin oli tosi hyvää!

 

Tämä resepti on jälleen taas vähän oikaistu, jätin parit ”ylimääräiset” vaiheet väliin. Jätin myös sipulin ja valkosipulin pois, koska seuraavana päivänä oli palaveripäivä.

500 g maa-artisokkaa
öljyä
vettä
kasvisfondi
2 ¼ dl rikottuja ohrasuurimoita
puolikkaan sitruunan mehu
pippuria
tuoretta timjamia
parmesaania raastettuna

Kuori ja pilko maa-artisokat ja keitä ne n. puolessa litrassa vettä kypsiksi.
Keitä samalla toiset puoli litraa vettä kasvisfondin kanssa liemeksi.

Kun maa-artisokat ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella. Säästä hieman keitinvettä. (Jos heitit sen jo pois niin no worries, lisää vaan tuonne liemikattilaan hieman vettä.)
Laita pannulle öljyä (tai voita) ja lisää ohrasuurimot. Paahda hetken aikaa ja lisää sitten tuota kasvislientä kauhallinen kerrallaan niin kauan kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä. Tähän menee puolisen tuntia.
Kun ohratto on melkein valmista, lisää maa-artisokkasose ja kiehauta vielä.


Minä lisään risotoihin ja ohratoihin parmesaanin vasta lautaselle, mutta voit toki lisätä sen jo pannullekin. Sekoita tässä tapauksessa raaste ohraton joukkoon.

 

Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat