Meillä syötiin toasteja molempina aamuina viime viikonloppuna. Toastit on niiin hyviä ja syntyvät tosi helposti. Minulla ei ole voileipägrilliä käytössä (olisi jos minimaalinen keittiöni tarjoaisi hieman enemmän säilytystilaa) joten nämä versiot ovat syntyneet ihan perusvälineillä.

 

Mustikka-tuorejuustotoasteihin tarvitset

2 palaa maalaisleipää/syöjä
basilikatuorejuustoa
tuoretta basilikaa
tuoreita mustikoita
voita leivän paistamiseen

Sulata voi pannussa ja paahda leipäviipaleita molemmin puolin voissa. (Lupasinhan näiden olevan hyviä!) Voitele sitten leivät tuorejuustolla, lisää toisen päälle mustikoita ja basilikaa. Paina leivät tiukasti yhteen ja leikkaa kahtia.
Nam.

Avokado-halloumitoasteihin tarvitset

2 paahtoleipää/syöjä
avokadoa (vajaa puolikas/syöjä)
1 viipale halloumia
tuoretta basilikaa
margariinia/tuorejuustoa voiteluun

Paahda leivät paahtimessa ja halkaise ne sitten kulmasta kulmaan. Voitele puolikkaat margariinilla tai tuorejuustolla. Puolita avokado, ota hedelmäliha ruokalusikalla kuoresta (yhtenä kappaleena) ja sheivaa se sitten juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi. Jos et viitsi tehdä tätä, voit mainiosti siivuttaa avokadon veitselläkin.
Laita avokadosiivut yhdelle leivälle ja paina toinen leipäviipale tiukasti päälle. Leikkaa halloumista ihan ohut viipale ja lisää se seuraavalle leivälle. Lisää pari lehteä basilikaa halloumin päälle.
Lisää viimeinen leipäviipale päälle, paina tiukasti yhteen ja tadaa, aamiaispöytään mars!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat