Todistus tuli, neljäs luokka on takana ja viides odottaa nurkan takana!

Monessa perheessä, myös meillä, eletään sitä aikaa kun lapsosen loma alkoi mutta vanhempien ei ihan vielä.
Mitäs lapsi siis söisi? Meillä ehdoton suosikki on Remyn juustomakaronivuoka. Se on omituinen amerikkalaisversio makaronilaatikosta, joka maistuu lapselle ihan käsittämättömän hyvin.
Se on myös sellainen ruoka, jonka lapsi osaa tehdä itsekin joten sopii kaikin puolin tähän alkukesän arkiaikaan. Onnea vaan me vanhemmat jotka sitten siivotaan sen kokkauksen jäljet.. Tämä resepti löytyy Rottatouille-elokuvan pohjalta tehdystä lasten keittokirjasta, se tuli meille vuosia sitten jostain lasten kirjakerhosta muistaakseni..

Joka tapauksessa, tässä tulee:

 

Remyn juustomakaronivuoka

400 g makaronia
7 dl maitoa
10-15 siivua cheddar-juustoa
suolakeksejä
pippuria
paprikajauhetta

 

Keitä makaronit. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita n. 10 TUC-keksiä tai muuta suolakeksiä pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella rullaamalla. Ripottele suolakeksimurujen joukkoon pippuria ja hieman paprikajauhetta.

Voitele uunivuoka voinokareella. Laita vuokaan noin kolmasosa makaroneista. Kaada pari desiä maitoa vuokaan. Viipaloi muutama juustosiivu makaronien päälle. Toista nämä asiat kolme kertaa, niin että vuokaan tulee kolme kerrosta makaronia ja juustoa sekä maitoa.

Ripottele päälle suolakeksimurut ja paista 30-45 minuuttia, uunista, vuoasta ja ruoan määrästä riippuen.

Jos olet kesälomalla oleva lapsi ja luet tätä: siivoa jälkesi. Varsinkin jos olet minun lapseni: SIIVOA JÄLKESI.
Eikä haittaa jos äidillekin jää ruokaa. ;)

Ihanaa kesälomaa!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat