Ostin viime viikolla HS Ruoka-kirjan Ruokatorstain helpot ja hyvät ja se on kuulkaa vähintään yhtä ihana keittokirja kuin se samojen tekijöiden taannoinen kasvisruokakirja jota olen täällä tuhat kertaa kehunut.
Seuraavat reseptit tulevat siis siitä!

Tämä mustikka-mozzarellasalaatti syötiin meillä arki-iltana kiireessä ja hyvin ehdittiin. Mukana oli pestolohta, nam sillekin.

 

4 annosta tätä ihanaa kesäsalaattia (joka sopi mainiosti myös marraskuiseen pöytään) syntyy seuraavista aineksista

2 isoa viipaletta vaaleaa rapeakuorista leipää
oliiviöljyä
rucolaa tai versosalaattia
1 kevätsipuli
kirsikkatomaatteja
2 dl mustikoita
2 palloa mozzarellaa
basilikanlehtiä

kastike:

 3 rkl oliiviöljyä
2 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa leipä kuutioiksi, paahda se pannulla öljyssä. Sekoita kaikki kastikeainekset yhteen.
Levitä versosalaatti tai rucola lautasille, silppua kevätsipuli ja lisää se versojen päälle. Puolita tomaatit ja levitä ne sekä mustikat salaatin päälle. Revi mozzarella salaattien päälle. Lisää basilika ja kastike.

Ihanaa joulukuuta!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat