Tiedättekö niitä amerikkalaistyylisiä piirakoita, joita mm. Mummo Ankka nostaa ikkunalaudalle jäähtymään?
Lapsena ne näytti ihanalta, sellaiselta saavuttamattoman hyvältä. Silloin sitä piti niitä suomalaistyyppisiä mustikkapiiraita vähän tylsinä.
Nyt aikuisena, vaikka tietää että juuri ne suomalaistyyppiset piiraat on oikeasti niitä parhaimpia (niihin yhdistyy sekä maku että muistot), haluaa välillä haukata aidan toisella puolellakin olevaa vihreää.
Tämä omenapiirakasta mukaeltu mustikkapiirakka vastaa juuri siihen tarpeeseen.

taikina

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä.

täyte

 

n. 1 l mustikoita
0,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl sitruunan kuorta raastetuna
1 rkl sitruunan mehua
pieni ripaus kanelia
1,25 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
 

voiteluun

1 muna
hieman vettä

Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Nypi kylmä margariini sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.
Nosta jääkaappiin hetkeksi.

Sulata mustikat jos käytät pakastemustikoita. Kaada ylimääräinen neste pois niistä. Sekoita sitten vehnäjauhot, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu, kaneli ja vaniljasokeri mustikoiden joukkoon. Sekoita varovasti.

Kauli puolet taikinasta pohjaksi ja nosta se vuokaan. Kauli toinenkin puolikas ja tee siitä joko kokonainen kansi piirakalle tai sitten vaikka tuollaisia kuvassa näkyviä ristikoita yms.
Taikina tottelee hyvin kaikkia koristeyrityksiäkin.

Lisää mustikat pohjan päälle ja lisää sitten kansi tai muu taikinapäällinen.
Voitele taikina munalla.

 

Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia ja sitten vielä 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Syö vaniljajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat