Mustikkapannukakuilla on helppoa saada koko perhe hymyilemään ja viikonloppuaamu alkamaan kiireettömissä merkeissä.
Niiden tekeminen ei vie hirveän kauaa eikä nämä ole hirveän makeitakaan. No, jos jättää tuon tomusokerin ja hillon päältä pois..

Pariinkymmeneen mustikkapannukakkuun tarvitset

 

3 munaa
2 dl maitoa
2 dl turkkilaista jugua (tai kermaviiliä tai mitä tahansa hapanmaitotuotetta)
0,5 dl öljyä tai sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
pakastemustikoita
voita paistamiseen

ja vaahterasiirappia, vaniljakastiketta, tomusokeria, hilloa tai ihan mitä tahansa vastaavaa tarjoiluun

Vatkaa munat, maito, turkkilainen jogurtti ja rasva keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää vielä jäiset mustikat.
Paista pannulla pieniä pannukakkuja. Ne ovat aika paksuja, joten paistele niin kauan että ne kypsyvät myös sisältä.

Tarjoile lämpiminä ja syö itsekin nopeasti. Meillä ne häviävät tarjoilulautaselta vaarallisen nopeasti!
Teen melkeinpä aina vain puolikkaan taikinan ja siihen käytän kaksi munaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Hmm.. en ole kokeillut ja jotenkin luulen, että tällaiset amerikkalaistyyliset pancakesit täytyisi kyllä paistaa pannulla? Kerro jos kokeilet, kiinnostava idea! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat