Keskilännen keittiöt kertoo Evasta, joka suhtautuu chilinkasvattamiseen, ruokaan ja ruoanlaittoon intohimoisesti. Kirja seuraa Evan kasvuvuosia ja kehittymistä keittiömestariksi. Minulle tuli kirjasta ja sen tunnelmasta mieleen jotain jopa Irvingmäistä. Jotenkin se Keskilännen kuvailu ja muu tunnelma.. Kirja ei kuitenkaan ole John Irvingiä vaan J. Ryan Stradalin esikoinen.
Kirjan pienieleistä huumoria edustaa esimerkiksi kohta, jossa perheenäiti osallistuu kokkauskilpailuun ja kertoo ruokansa olevan lähiruokaa, asuuhan hän ihan kaupan lähellä. Kirjassa on muuten myös reseptejä.

Marko Kilven Kuolemantuomio avaa uuden Undertaker-sarjan. Se on taattua Kilpeä, joskin ehkä tummempi? Hyviksistä alkaa taas pitää, myös pahiksilla on tarinansa. Kilven teksti on nopealukuista (tai sitten sitä ei vaan voi jättää kesken) ja tarina vie mukanaan. Älä lue ihan illalla tai ainakaan pimeässä. Sarjan seuraava osa ilmestyy vuoden päästä.

Löysin Katy Colinsin Määränpää- kirjat ihan sattumalta eikä niitä heti kotikirjastossa ollutkaan. Määränpää: Thaimaa aloittaa kirjasarjan, seuraavat määränpäät ovat Intia ja Chile. Kirjat kertovat Georgiasta, joka jätetään kaksi viikkoa ennen häitä toisen naisen vuoksi. Hän lähtee etsimään maailmaa ja itseään matkustamalla. Lue hömpän tarpeeseen tai kovaan matkakuumeeseen. (Nämä eivät paranna tuota jälkimmäistä.)

Seppo Jokinen: Vakaasti harkiten. Tämä löytyi lentokentän kirjakaupasta päivä sen jälkeen kun se ilmestyi. Jo mukana olleista kirjoista huolimatta se piti tietenkin ostaa mukaan. Olin pettynyt kun lento oli niin nopeasti perillä, mutta ONNEKSI junamatka hotellille kesti vielä 45 minuuttia ja sain tämän loppuun. Pidän hirveästi siitä, miten inhimillisiä kaikki hahmot näissä Jokisen kirjoissa ovat. Kaikki ovat jotenkin ärsyttäviä, rakastettavia ja inhimillisiä. Jollain tavalla nämä Jokisen kirjat ovat myös hyvinkin yhteiskunnallisia, henkilöiden taustoissa ja ratkaisuissa on aina joku syvempi syy tai selitys.

Elly Griffithsin Risteyskohdat vie lukijan Norfolkiin, sen tuulen ja sateen jopa tuntee! Kirja kertoo Ruth Gallowaysta, joka on niiiin keskeneräinen mutta rakastettava hahmo. Ruth pääsee mukaan murhatutkimuksiin arkeologityönsä vuoksi, ja joutuu tahtomattaan mukaan kaikkeen jännitykseen.Tämä oli erinomainen dekkari, tunnelma oli käsinkosketeltava. Seuraava osa ilmestyy syksyllä, lue tämä ensin!

Koskettavin viimeiseksi: Lori Nelson Spielmanin Kymmenen unelmaani oli kirja, jota halasin sen päätyttyä. En tiedä miksi se kosketti minua niin kovasti, toivottavasti se koskettaa teitäkin. Kirja kertoo Brettistä, jonka taloudellisestikin menestynyt äiti menehtyy. Äiti on jättänyt Brettille kymmenen kirjettä, jotka perustuvat Brettin omiin teini-iän unelmiin. Ne hänen tulee saavuttaa saadakseen perintönsä.
Tämä on kaunis kirja, sitä jää ajattelemaan. Lue jos et pelkää chick-lit-leimaa. Kannattaa lukea vaikka pelkäisitkin. Tämä on kaikesta huolimatta onnellinen kirja.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat