Termi "ykkösherkku" on tosi väljästi käytössä, koska Oikeastihan olen umpihullaantunut kaikkeen nokkosjuttuun. Tämä nokkosmunakas on kuitenkin se herkku, jota meidän vaari tilaa kun menen siellä käymään. Viimeksi sinne mennessäni mummo yritti puhua kesäkeiton puolesta (herranen aika!) mutta vaarin kanssa jyrättiin se idea vahvalla ylivoimalla kanveesiin. Nokkosmunakasta tuli siis.

Kahden hengen nokkosmunakkaaseen tarvitset
 

2 munaa
vajaa desi väljästi mitattua nokkoshaketta (ryöppäysresepti edellisessä nokkospestopostauksessa!)
pari rkl parmesaaniraastetta
mustapippuria
2-3 dl punaista maitoa tai vaikka kermaa (jos kumpaakaan ei ole niin käytä vettä, ei kaada maailmaa)
voita munakkaan paistamiseen
 

saatat tarvita myös hieman suolaa, mutta lisää se vasta valmiiseen munakkaaseen. Parmesaani on suolaista ja mielestäni se riittää. Isovanhemmat näyttivät suolaavan omat annoksensa, joten saattaa myös olla tottumus- ja makunystyräkysymys.

Sekoita ainekset yhteen, nokkoshakkeen määrä ei ole ihan justiinsa.

Munakas onnistuu parhaiten kun pannu on tulikuuma, munakasmassa tasaista ja munat tuoreita.
Kaada massa kuumalle pannulle voisulaan, paistele pari minuuttia, käännä puolikas toisen päälle ja hyydyttele hetki.
Tadaa, herkku on valmis.

Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat