Muutama viikko sitten tein lipstikkapestoa ja nyt, koska mummolan marjapensaiden aluset suorastaan pursuilee nokkosia, on vuorossa nokkospesto. Nokkonen on muuten ihan älyttömän hyvä herkku ja sitä kannattaa ehdottomasti pakastaa talveksi. Sitä voi myös kuivattaa, mutta itse olen maailman huonoin kuivattaja. Siis se kuivaamiseen käytettävä aika.. eiii.

Nokkospeston tekeminen alkaa ihan yksinkertaisimmillaan siitä, että etsit itsellesi NAHKAhanskat. Nokkosten polte on siitä salakavala juttu, että se tulee kyllä heppoisista puutarhahanskoista läpi. Nahkahanskat käteen siis.
Kerää nokkosia sellaisesta paikasta, joka nyt ei ole ihan teiden vieressä. Kyllähän nämä huuhdellaan ja ryöpätään, mutta silti..

Kerää nokkosista lehdet. Niistä ihan minikokoisista voit toki ottaa myös varret mukaan. Huuhtele lehdet kylmällä vedellä lävikössä pariin kertaan. Laita vesi kiehumaan, lisää sinne hieman suolaa ja kun vesi kiehuu, upota nokkosen lehdet sinne minuutiksi tai pariksi.

Nyt ne on ryöpätty ja pistely kadonnut! Puristele (huomattavasti pienentyneestä) nokkosmassasta ylimääräiset vedet pois ja pilko ne pieneksi. Tätä pienennettyä haketta voit pakastaa ja käyttää ihan mihin tahansa. Seuraava postaus sisältää nokkosmunakkaan reseptin, joten älä vaan heitä nokkoshaketta pois!

Pestoon tarvitset

 

0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl pinjansiemeniä
0,5 dl parmesaaniraastetta
hieman suolaa maun mukaan
hieman sitruunamehua
1 dl nokkossilppua

Sekoita aineet yhteen ja vetele sauvasekoittimella sileäksi. Tästä ei tule lähellekään niin voimakkaan makuista kuin esimerkiksi lipstikkapestosta, joten maistele suolan ja sitruunan määrää.

Käytä kaikkeen mihin käytät pestoa muutenkin, eli siis vaikka pizza margheritan päällä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat