Kaikkeahan voi nykyaikana nyhtää ja sitä voi tehdä myös korvapuustille.

 

Yhteen uunipellin kokoiseen nyhtöpuustiin tarvitset

 

2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
1 dl sokeria
hieman suolaa
vehnäjauhoja
100 g voita
kanelia
sokeria
pari pientä voinokaretta, yhteensä 50-100 g maun ja omantunnon mukaan
raesokeria
1 muna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. LIsää hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita, lisää sitten sokeri, kardemumma, suola ja jauhoja sen verran että taikina on löysää. Lisää pehmeä rasva ja sekoita, lisää vielä jauhoja sen verran että pullataikina on pehmeä ja kimmoisa.
Anna nousta kaksinkertaiseksi, ei haittaa jos nousee hieman enemmänkin.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osista tasakokoiset ympyrät. Laita ensimmäinen ympyrä pellille leivinpaperille ja sivele päälle voita. Ripottele sen jälkeen sokeria ja kanelia.
Lisää toinen taikinakiekko siihen päälle ja tee samat toimenpiteet.
Lisää vielä viimeinen kiekko päälle.
Leikkaa taikina kymmeneksi sektoriksi niin, että keskusta on kiinni. Kääntele kahta vierekkäistä sektoria vastakkaisiin suuntiin.
Tee tämä kaikille sektoreille, voitele munalla, ripottele raesokerit päälle ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.


Koska selitys on sekava, voit tsekata kuvan tuosta kääntelyvaiheesta osoitteesta valio.fi. Suora linkki tässä: https://www.valio.fi/reseptit/mustikkanyhtopulla/

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat