Näitä omenapannareita syötiin meillä loman viimeisenä aamuna sunnuntaina. Takana oli loma ja edessä arki ja elokuu, joka on vielä täynnä kaikkea ihanaa.
Loma oli mahtava, kiitos kaikille mukana olleille! Mukaan tarttui taas ihania kesämuistoja auringonlaskuista ja –nousuista, naurusta, ilosta ja siitä kaikesta ihanasta vapaudesta.
Sunnuntaina etsin läppärireppua ja kulkukorttia odottaen innolla arkea ja töitä ja sitä kaikkea, josta on syytä olla kiitollinen maanantaiaamuisin myös marraskuussa räntäsateessa.
Erityismaininta loma-ajalta menee pienelle veljentyttärelleni, joka on huomenna kokonaisen viikon vanha. Hän on ihana. <3

Näihin omenapannareihin (eli n. 20 pieneen pannariin) tarvitset

3 omenaa
1 prk maitorahkaa
2 munaa
5 dl maitoa
4 dl jauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja siivuta omenat ohuiksi kiekoiksi. Siemenkota pitäisi poistaa, minä tein sen veitsellä valmiista kiekoista koska en näköjään enää omistakaan sitä siemenkodanpoistajaa. Jos tiedät missä se on, tuo se takaisin!
Omenakausi on alkamassa!
Sekoita muut ainekset yhteen ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

Laita ohukaispannulle voita, omenakiekko ja lisää kiekon päälle kauhallinen taikinaa. Paista pannarit kypsiksi molemmilta puolilta.

Näiden kanssa syötäväksi sopii melkein mikä tahansa, meillä syötiin vaniljarahkaa ja kanelia.

Tämä resepti on melkein suoraan Marttojen uudesta keittokirjasta. Säädin jauhojen määrää suuremmaksi ja lisäsin vaniljasokeria. Voit kuitenkin käyttää alkuperäistä reseptiä, käyttää vain 2,5 dl jauhoja ja jättää vaniljaisen maun pois.

Nyt metsään ja uimaan, koska kesästähän voi nauttia vielä näin arkenakin. Halaus sun arkeen!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat