Ja ekat omppupiirakat on aina niin vaikeita koristeltavia, jotenkin sitä ei muista ollenkaan vuoden takaisia kaulinvinkkejä.. Noh, pääasia että saat piiraan tehtyä.

 

Tähän amerikkalaistyyliseen omenapiiraaseen tarvitset

 

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
0,5 dl vettä (paitsi että minä käytän enemmän, tämäkin riippuu hieman jauhoista joita käytät)

omenoita (niiden määrä riippuu vuoasta ja mieltymyksistäsi, minulla meni n. 10 pientä omenaa, viisi keskikokoista riittää mainiosti)
2 tl kanelia
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua (laita enemmän jos laitat enemmän sokeria)
muutama tl voita

Tee ensin taikina sekoittamalla jauhot ja sokeri yhteen, nypi sitten voi sinne sekaan. Lisää vesi ja sekoita jämäkäksi taikinapalloksi. Laita taikina jääkaappiin huilimaan täytteen teon ajaksi.

Kuori ja kuutioi omenat, lisää sokeri, kaneli, sitruunanmehu ja voi. Sekoita hyvin.

Laita taikina kahtia ja kauli toinen osa piirakan pohjaksi. Laita se vuokaan. Lisää omenaseos päälle.
Kauli päällystaikina ja jos haluat, koristele se tässä vaiheessa kun se lepäilee leivinpaperin päällä.

Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia ja syö vaniljajäden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat