Terveisiä saaristosta horisontintuijottelumatkalta! Ja sisämaasta tyttöjen retkeltä! Saaristo ja meri teki taas sen mitä pitikin ja takaisin Hämeeseen matkasi rentoutunut ja hymyilevä lomalainen. 
Tyttöjen retkikin teki sen mitä pitikin, takaisin kotiin palasi lomalainen, jonka vatsalihaksiin sattuu ihan vain nauramisen vuoksi. Mitä muuta voikaan tulla retkestä, joka alkaa kun puhelimeen tupsahtaa WhatsApp-viesti, jossa lukee "Ainiin kauppalista: hiiliä, muotovaahtoa, hiuslakkaa, palovaroittimen pattereita" Noista tarvittiin vain kolmea. ;)

Tämä kesäinen ahvensalaatti palautti minut takaisin molempiin tunnelmiin ja kahteen annokseen tätä tarvitset

4 keskikokoista ahvenfilettä
2 kananmunaa
2 naattiporkkanaa
kurkkua
tomaattia
salaattia
3 siivua saaristolaislimppua
tilliä
voita/öljyä
suolaa

 

Leikkaa leipä kuutioiksi tai isommiksi tikuiksi ja paahda se pannulla voissa. Leipään tulee aivan upea makea, jopa kinuskinen maku. Keitä munat haluamaasi kypsyysasteeseen. 
Paista sen jälkeen ahvenfileet kypsiksi ja suolaa miedosti. Miedosti tarkoittaa hyvin vähää, koska nämä vaaleat kalat kyllä imaisevat suolaa ihan tehokkaasti. 
Revi salaatti lautasille, pilko tai spiraloi kurkku, pilko tomaatit. Leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi. 

Kuori ja halkaise kananmunat, nosta ahvenfileet salaatin päälle. Lisää leipätikut ja ripottele tuoretta tilliä päälle. 

 

Nyt voisin kirjoitella vaikka kuinka paljon siitä miten hienoja hetkiä olenkaan tällä viikolla kokenut. Olen päässyt aamu-uinnille mereen, tuijotellut auringonlaskua, istunut (kylmällä) kalliolla, kastunut suuren aallon iskettyä lossin keulaan ja nauranut ja itkenyt tyttöjen illassa. Kaikkea tuota ei kuitenkaan oikein saa paperille, joten nyt nappaankin vain popcorn-kulhon kainaloon ja keskityn elokuvaan. Ja ehkä myös pysyn hereillä koko elokuvan? 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat