Voit tehdä tästä herkusta salaatin tai sitten vain ihan pienen naposteltavan. Jos teet naposteltavan niin tee iso annos, haet kuitenkin lisää. Minä söin tätä valkosipulisen tsatsikin kanssa.

Neljälle hengelle riittävä salaatti ja kastike syntyy näistä aineksista:

pussillinen lehtikaalia
oliiviöljyä
suolaa
tölkki kikherneitä
chiliä/kurkumaa/garam masalaa
mustapippuria
vaaleaa leipää
2 dl turkkilaista jugua
valkosipulia maun mukaan
puolikas kurkku
0,5 rkl hunajaa

Aloita lehtikaalista ja kikherneistä. Huuhtele ja valuta kikherneet, laita ne pellille, ripsauttele oliiviöljyä, suolaa ja haluamiasi mausteita päälle ja paahda 225 asteessa n. 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja paahda lehtikaalit. Se tapahtuu huuhtelemalla lehtikaalin lehdet, kuivaamalla ne, repimällä lehdet irti lehtiruodista ja maustamalla pienellä määrällä oliiviöljyä ja suolaa. Lehtikaalin paahtuminen kestää noissa asteissa 10-20 minuuttia uunista riippuen.

Raasta kurkku ja anna ylimääräisen nesteen valua pois. Sekoita kurkkuraaste jugurttiin ja mausta sitten valkosipulilla, hunajalla ja suolalla.

Leikkaa leipä viipaleiksi, paahda se paahtimessa ja paistele sitten pienessä öljymäärässä, jossa olet jo kuullottanut hieman valkosipulia. Leikkaa leipä suikaleiksi.

Kokoa herkut annokseksi, lisää hieman tsatsikia lautasen reunaan ja nautiskele.


Tämä annos sisältää sen verran valkosipulia, että voit myös nautiskella seuraavan päivän työpäivästä ihan yksin. Kukaan ei nimittäin tule hirveän lähelle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat