Aurinkoista iltaa! Täällä Hämeessä tuo oli vitsi, haha. Sellainen, joka ei ehkä naurata niitä, joiden sielut itkevät kesän ja helteiden mentyä. Meillä menninkäisillä sen sijaan on kivaa! Tarjolla on tuulta, sadetta, kauneutta ja ihania syysiltoja ja siitähän me tykätään. Tykätkää tekin, edes vähän?

Tämä ihana juureskombo löytyi lautaseltani maanantain arkivapaalla. Oli aikaa kokkailla ja tilaisuus syödä mitä itse tahdoin.

Kahteen tällaiseen annokseen (toinen maistui hyvältä seuraavan päivän mikrolounaana) tarvitset

lehtikaalia
muutama maa-artisokka
pieni bataatti
oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa

250 g broilerijauhelihaa
1 dl turkkilaista jugua
2 rkl rypsiöljyä
2 tl ras el hanout-mausteseosta
hieman suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori sitten maa-artisokat ja bataatit. Pilko ne sitten paloiksi, levitä pellille, ripottele öljyä ja suolaa päälle ja laita uuniin vartiksi. Pese ja paloittele lehtikaalin lehdet, poista se kova lehtiruoti välistä. Lisää vartin päästä lehtikaali juurespellille ja paahda vielä 10-15 minuuttia.

Sekoita broilerinjauheliha, turkkilainen jugu ja mausteet yhteen. Paista massasta pieniä lihapullia pannulla.

Kasaa annos ja nautiskele. Tämä on hyvää ja terveellistäkin, eli voit nauttia kaikilla aisteilla. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat