Nostan hattua italialaisille monenkin ruoka-asian suhteen, mutta tämä panzanella ei varmasti ole yksi niistä pienimmistä syistä siihen.
Tämä hyvin yksinkertainen leipäsalaatti on syntynyt samantyyppisellä kaavalla kuin muutkin simppelit klassikot, esimerkiksi carbonara ja Cobbin salaatti. Laitetaan yhteen ainekset mitä löytyy ja katsotaan mihin se johtaa. Ja let's face it, ainahan tuollainen yksinkertainen rentous johtaa johonkin hyvään.

Minä en käyttänyt tässä omassa versiossani kapriksia enkä oliiveja, jotka tuntuvat olevan se panzanellan juttu joidenkin mielestä. MInä laitoin

kirsikkatomaatteja
punasipulihaketta
mozzarellaa
vähän oliiviöljyä
pienen ripauksen sokeria
suolaa
mustapippuria

2-3 palaa vaaleaa leipää, maalaisleivästä tulee tosi hyvää
voita/ölyjä leivän paahtamiseen

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Jos teet tämän isoista tomaateista, leikkaa kanta pois ja pilko tomaatti.
Tee punasipulista pientä haketta ja sekoita se tomaattien joukkoon. Lisää hyppysellinen (mikä ihana määre!) sokeria, jos et käytä ihan tuoreita tomaatteja.
Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Sulata voi pannulla, pilko leivät pienehköiksi kuutioiksi ja paahda niihin rapea pinta.
Voit suolata leipäkuutioita hieman jos et suolannut tomaattiseosta hirveästi.

Lisää mozzarella ja leipäkuutiot tomaattien joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tuore basilika sopii hienosti näihin makuihin mukaan.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat