Let’s face it: voitaikina ja parmesaani yhdessä on hirvittävän syntistä syötävää ja just siksi se on niin mahdottoman vastustamaton kombo. Parmesaanin suolaisuus, voitaikinan rapeus.. nam. En valitettavasti voi kuvailla tätä enempää, koska Pavlovin koiran lailla keskittymiseni herpaantui ja aloin miettiä mahtaisiko meillä olla näihin leipätikkuihin aineksia.


Nämä leipätikut syntyvät hirvittävän nopeasti ja näppärästi, ja jos nykyään vielä joku kävisi kylässä jossain niin näitä voisi tehdä siinä vaiheessa kun yllätysvieraat soittavat ovikelloa. En kuitenkaan voi moittia ketään joka kammoaa yllätysvieraita, koska itsekin niin teen. Ajatuskin siitä, että joku tulisi kylään ja näkisi sekä kotini että sen emännän ihan luonnollisessa tilassaan on.. noh, lähinnä pelottava. Sitä paitsi minähän olen hämäläinen, joten saankin vierastaa ajatusta kaikesta spontaaniudesta. Karjalaisjuureni pitävät sen sijaan huolta siitä, että vieraille olisi kyllä tarjottavaa, kunhan kestityksen vain voisi hoitaa rappukäytävässä.

Nämä sopivat mainiosti esimerkiksi juustotarjottimelle tai vaikka sosekeiton lisukkeeksi. Lapseni söi näitä 7 ihan vain televisiota katsellessaan, joten kaikesta päätellen nämä sopivat mainiosti myös Netflixin kanssa.

 

Tarvitset

 

juustotaikinalevyjä
n. puoli desiä parmesaania
ripauksen suolaa

1 munan voiteluun

(yrttejä jos siltä tuntuu, minä käytin persiljahaketta)

 

Leikkaa hieman sulaneet voitaikinalevyt pitkittäin viipaleiksi. Yhdestä levystä tulee 4-5 suikaletta.
Kierrä suikaleita hieman molemmista päistä. Tämä ei vaikuta makuun muuten kuin että juusto tarttuu kivasti kierteisiin. Voitele tikut munalla ja ripottele sen jälkeen parmesaania ja yrttihaketta päälle. Parmesaanista tulee suolaisuutta, mutta ripottele tikkujen päälle myös hieman suolaa jos siltä tuntuu.
Voit toki jättää sen poiskin.
Paista 200 asteessa kypsiksi asti, meillä meni muistaakseni n. vartti.

Toimii!

 

 

 


 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat