Lupailin hapanjuurileipää eiliseksi, mutta projekti on nyt hieman vaiheessa. Juuri on valmiina, mutta se odottelee vielä kääntämistään taikinaksi ja se tapahtunee sitten ehkä helatorstaibrunssille. Tai viikonlopuksi..
Hapanjuuritaikina on vähän kuin elämä yleensäkin. Juurta hoivaa, valmistelee ja ruokkii päivä päivältä, mutta tuloksen näkee sitten vasta kun siihen on jo käyttänyt aikaa ja vaivaa. Jo pienikin toive rapeasta, herkullisesta ja tuoreesta hapanjuurileivästä saa kuitenkin aloittamaan projektin aina alusta, ja yleensä se kyllä onnistuukin ihan mainiosti. Pienistä mahalaskuista ei pidä masentua, reippaasti sitten vain uuden juuren tekoon jos edellinen ei toimi. Seuraava toimii melko varmasti! Tai ainakin sitä seuraava.

Hapanjuurileivän sijaan meillä syötiin viikonloppuna vappubrunssipaikasta kopioitua parsa-perunasalaattia. Kehittelin siihen mukaan tilliöljyn ja se olikin maistuva lisä.

Tällä keväisellä herkulla ruokit hyvin 3-4 ihmistä kun tarjoilet tämän lisukkeena ja onnistumiseen tarvitset

n. kilon uusia perunoita
nippu tuoretta vihreää parsaa
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus sokeria
tilliä

Keitä perunat ja parsat. Minä käytin tähän(kin) vain niitä nuppuja, koska ne on niiin kovin herkullisia.
Salaatti syntyy kylmistä perunoista ja parsoista, joten laita ainekset jäähtymään ja tee sillä aikaa tilliöljy.
Silppua tilli astiaan, lisää muut ainekset. Paras tulos tulee sauvasekoittimella, mutta nämä voi toki sekoittaa vaikka haarukallakin. Tässä tapauksessa pilko tilli pieneksi silpuksi.

Sitten vain kylmät perunat kuutioiksi, parsat sekaan, tilliöljy mukaan ja ainekset sekaisin. Tämä maistuu ihanalta esimerkiksi lohen kanssa.

Nyt on sitten se toukokuu, jota aina koko pitkän ja pimeän talven odottaa. Lämpöä on parikymmentä astetta ainakin täällä Hämeessä ja aurinko paistaa. Voisko olla paremmin?

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat