Parsakausi on saapunut! Ihanaa! Parsakausi ja pyöräilykausi saapuvat joka kevät samoihin aikoihin, ja siksi onkin hienoa, että joka ilta voi syödä parsaherkkuja reidet tulessa.
Jos hoitaa fillarikauden aloituksen kohtuudella, voi syödä parsaherkut istuen. ;)

Tähän parsapiirakkaan tarvitset vain muutaman perusaineksen, mutta säästä loput. Niistä tulee seuraavan päivän pasta, joka myös on ihanaa herkkua.

Tarvitset

suolaisen piiraan pohjan (pahoittelen tätä jälleen, mutta tee se pohja jonka yleensäkin teet. Minä teen omani perunamuussijauheesta, turkkilaisesta jugusta jne)
kylmäsavulohta
auramurua

½ pussi juustoraastetta (minä käytän mozzarellaa)
2 dl ruokakermaa
2 munaa

mustapippuria
suolaa

Tee ensin piiraspohja ja taputtele se vuokaan. Mieluiten toki leivinpaperin päälle, koska mikäänhän ei ole yhtä ärsyttävää kuin piirasvuoan raaputtelu ennen pesua. Keitä tässä vaiheessa parsatankoja muutama minuutti.
Tee sitten munamaito sekoittamalla kananmunat ja kerma yhteen. Mausta suolaripauksella ja mustapippurilla, lisää sitten puolikas pussi juustoraastetta. Voit toki laittaa koko pussinkin jos tahdot.
Lisää vielä auramurua noin puolikkaan aurakolmion verran. Suolan määrä on vahvasti sidoksissa aurajuuston määrään.
Sekoita ainekset yhteen ja kumoa vuoan pohjalle.

 

Tee parsasta haluamiasi pätkiä, minä tykkään niistä nupuista joten käytän tähän niitä. Voit toki laittaa koko tangonkin piiraaseen, hyvää on!
Lisää lohi, minä tein omaani kukkia. Se on kuitenkin ihan hienosäätöä, joten anna mennä vaikka isoina paloina.

Sitten vain uuniin 175 asteeseen ja paistoaikaa reilu puolisen tuntia tai siihen asti että piiras on valmis.

Anna vetäytyä hetken ja sitten vain ääntä kohti.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat