Pastasalaatit on olleet meillä ihan unohdettu juttu jostain syystä. Tätä kana-pastasalaattia tehdessäni mietin miksi ja sitä syödessä en enää todellakaan tiennyt miksi. Tämähän on briljantti ruokaidea arkeen. Reseptissä lukee, että salaatin pitäisi antaa maustua mielellään seuraavaan päivään, mutta meidän perheen arkikiireessä tämä vedettiin ihan sillein vaan saman tien. Hyvää oli. Seuraavana päivänä vielä parempaa!
 

Tähän keltaiseen pastasalaattiin tarvitset (4 annosta)

n. 300 g pennepastaa
300-400 g kanafileitä joko kokonaisena tai suikaleina
öljyä
aurinkokuivattua tomaattia
hillosipuleita
1 iso ruukku rucolaa
suolaa ja mustapippuria

kastike

puolikas sitruuna
1 dl öljyä
1 rkl curryjauhetta
1,5 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1,5 tl provencen yrtit-mausteseosta

Keitä pasta suolavedessä. Kypsennä kanat pannulla. Huuhtele kypsä pasta kylmällä vedellä jotta kypsyminen loppuu. Jäähdytä. Tee tässä vaiheessa kastike. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta sitten sen kuori. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy, curry, sokeri, suola ja yrttiseos. Sekoita hyvin. Sekoita kastike kanojen joukkoon isoon kulhoon. Jäähdytä. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sitten kanan joukkoon. Sekoita mukaan myös hillosipulit. (Minä en käyttänyt näitä, maistui hyvältä ilmankin)
Sekoita pasta ja kanat yhteen, lisää rucolat ja syö. Tai tee sitten kuten alkuperäisessä reseptissä ja anna salaatin maustua yön yli ja lisää rucolat vasta sitten.

Tämäkin resepti löytyy Ruokatorstain helpot ja hyvät- kirjasta.

 

Eikö ole ihanaa kun on joulukuu? On. Halaus!

Kommentit (0)

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat