No, siis erikoisuus ja erikoisuus, mutta jos ei ole asiaan sillä tavalla vihkiytynyt, se saattaa tuntua vähän samalta kuin suomenkielisiksi väkisin käännetyt termit. Eli siis vaikkapa drooni. (Olisiko se nyt Oikeasti ollut liian vaivalloista kutsua sitä samaa asiaa droneksi?!) Laittaa nyt perunaa pizzaan? No, se on ihanaa. Usko pois.

Ja kokeile vaikka!


Kahteen liuskapizzaan tarvitset

taikina:

6 dl 00-pizzajauhoja
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3-4 dl kylmää vettä
 

täyte:

1 prk ranskankermaa
auramurua maun mukaan
(mozzarellaraastetta jos haluat)
muutama timjaminoksa
hieman oliiviöljyä

6 keskikokoista perunaa


Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa, lisää vesi ja anna kohota huoneenlämmössä kannen/pyyhkeen alla n. vuorokausi.

Kun taikina on valmis, kauli/taputtele siitä kaksi liuskaa leivinpaperin päälle. Tarvitset tähän kaulimisvaiheeseen todennäköisesti vielä jauhoja/öljyä avuksi.
Kuori ja viipaloi perunat ihan ohuiksi. Mandoliini on hyvä tässä, perunaviipaleiden tulee olla ihan ohuita. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja anna pellin olla uunissa uunin lämpiämisen ajan.
Lusikoi taikinan päälle ranskankermaa, lisää sitten se mahdollinen juustoraaste jos haluat sitä käyttää. Jos käytät, käytä vain vähän.
Lisää sitten auramuru. Tätä voit käyttää reilusti, koska peruna imee itseensä suurimman suolan.
Lisää hieman tuoretta timjamia, muutama tippa oliiviöljyä. Vedä pelti pois uunista, vedä leivinpaperilla oleva pizza siihen päälle ja paista kypsäksi.

Sano taikasanat ”Outo idea mutta miten hyvää!”



 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat