Meillä oli lauantaina sukujuhlat, jonne kokkasin iiiihan hirveästi kaikkea. Perjantaina työpäivän jälkeen alkanut catering-urakka sai päätöksensä juhlien jälkeen lauantai-iltana, ja siinä sitten melkoisesti huokailin, että nyt en enää ikinä kokkaa mitään.

Noh, sunnuntaiaamuna peiton alta pilkisti pieni pellavapää ja kuului uninen ääni, joka sanoi ”Äiti arvaa mikä olis ihanaa? Sun tekemä vaniljapulla.”
Tietäähän sen mitä siinä sitten kävi.

Nämä pienen pellavapääni suosikkipullat syntyvät seuraavista aineksista

2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
hieman suolaa
1 muna
1 rkl kardemummaa
vehnäjauhoja
100 g voita

1 muna voiteluun

1 pussi vanhanajan vaniljakastiketta
2,5 dl maitoa
1 prk rahkaa

TAI 1 prk valmista vaniljarahkaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää muna ja sekoita, sitten sokeri ja sekaisin taas.
Lisää joukkoon 0,5 tl suolaa ja 1 rkl kardemummaa.
Sitten ala lisätä jauhoja desi kerrallaan. Sekoita hyvin ja kun taikina alkaa irrota vuoan seinistä, lisää sulatettu tai pehmeä voi. Tähän on olemassa koulukuntia, minä lisään voin yleensä pehmeänä muttei sulana.
Lisää vielä hieman jauhoja jotta taikinasta tulee nätti ja jämäkkä taikinapallero.
Anna sen kohota kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on kohonnut, pyörittele siitä kaksi taikinapötköä ja pilko tasakokoisiksi paloiksi. Yhdestä pötköstä tulee siis n. 6 pullaa.
Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja kohota pellillä liinan alla.
Tee tässä vaiheessa vaniljarahka. Sekoita vaniljakastikeainekseen 2,5 dl maitoa, anna levätä kymmenisen minuuttia.
Sekoita sitten rahka sekaan.


Kun pullat on kohonneet, painele niihin pienet (tai suuremmat) painaumat keskelle. Voitele munalla ja lisää sitten 1-2 tl vaniljarahkaa keskustoihin.
Meillä tehdään isot keskustat ja täytetään reilusti koska siis luonnollisestihan se pulla on siinä sivuosassa ja ihana vaniljainen rahkatäyte pääasia. ;)

Paista 200 asteessa kypsiksi. Kypsän pullan sisälämpötila pyörii siinä 96 asteen tienoilla jos haluat hifistellä paistomittarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat