Tästä PITI TULLA ahvenateria, mutta ahvenfileiden ostaminen tähän aikaan vuodesta osoittautui melkoisen hankalaksi. Onkeakaan ei ollut, mutta ei haittaa koska nieriähän on oikeasti ihanaa. Tästä myös PITI TULLA porkkanalisuke, mutta.. noh, jos pääaineskin muuttuu niin eihän sillä enää siinä vaiheessa ole mitään väliä että kaikki siinä ympärilläkin vaihtuu.

Tähän nopeaan kala-ateriaan tarvitset

nieriää (minulla oli 250 g kahteen annokseen, mutta osta hieman enemmän jos et tarjoa lisukkeita)
sitruuna
suolaa, sokeria ja mustapippuria
pieni rasia ruusukaalia
keltasipuli
katkarapuja (minä käytin puoli pakastepussia kahteen annokseen)
voita paistamiseen

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Nieriä kypsyy hienosti pannullakin, mutta minä en jaksanut säätää monen pannun kanssa. Ota kala kylmästä, laita se pellille leivinpaperin päälle ja suolaa. Leikkaa sitruunaviipaleita päälle ja odottele uunin lämpiämistä. Kala ehtii hieman lämmetä sillä aikaa. Paista kalaa 15-20 minuuttia. Nieriä on hyvin ohut fileenä ja ylipaistettu sitkeä kala ei ole hyvää. Itse kuitenkin pidän kypsästä kalasta, joten paistan sen sisälämpötilan sinne reilusti yli 60 asteeseen. (Kuuletteko kuinka kaikki maailman ammattikokit pyörtyilevät parhaillaan?) Paistolämpötila ja -aika rakentuvat siis uunisi tehon, fileen paksuuden ja omien mieltymyksiesi muodostaman kolminaisuuden ympärille. Jos menee liian kypsäksi niin seuraavalla kerralla sitten vähemmän. Tapahtuuhan maailmassa ikävämpiäkin asioita.

Kuori ruusukaaleista uloimmat lehdet pois ja leikkaa (se ärsyttävä) kova kanta pois. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia,  hieman vähemmänkin riittää. Pilko sillä aikaa sipuli.
Kaada sitten keittovesi pois ja halkaise ruusukaalit kahtia. Laita pannulle voita ja kun voi on sulanut, kuullota sipulia hetken aikaa. Voit lisätä hieman suolaa jo tässä vaiheessa. Laita ruusukaalit paistopinta alaspäin paahtumaan voihin. Ripottele päälle hieman sokeria, koska karamellisoitunut sipuli ja ruusukaali on ihanaa. Sen parempia perusteluita ei ole.
Paahda ruusukaaleihin paistopinta. Tämä ei vie hirveän kauaa ja lämpötilaakin kannattaa säätää aika matalalle etteivät sipulit käristy.

Sulata katkarapuja hieman mikrossa ja lisää sulaneet katkaravut pannulle. Kääntele hetken, mutta älä enää kauaa etteivät sitkisty. 

Ota kala uunista, lusikoi höysteet päälle ja siitä sitten juomavalintaa tekemään. Meillä tarjoiltiin kylmää zerokokista ja pöydässä sai lukea. Ihan vain koska söin yksin ja sain tehdä ihan mitä tahdoin.

Hymyä päivään tyypit!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat