Instagramin jouluhämyisessä idyllimaailmassa on jo pari vuotta pyörinyt piparikransseja ja sellaisen päätin itsekin tehdä. Valmista piparitaikinaa käyttämällä se syntyikin nopeasti ja pääsin siihen koristeluvaiheeseen vaivatta. Koristeena käytin pikeeriä ja sitä suosittelen lämpimästi! Pikeerillä on hirveän paljon helpompi koristella kuin valmiskoristeilla eikä sen valmistukseenkaan mene kuin viisi minuuttia. Pikeerikoristeluun tarvitset kuitenkin iiiihan ohutpäisen tyllan.

Piparikranssiin tarvitset

valmiin piparitaikinan (voit mainiosti tehdä tämän itsekin jos tahdot)
piparkakkuliimaa tai sulatettua sokeria liimaksi

kaksi kananmunanvalkuaista
2 dl tomusokeria

hieman sitruunamehua (siis puoli teelusikallista)

Sulata ensin piparkakkutaikina. Se sulaa näppärästi mikrossakin. Kauli levy ohueksi, käytä tarvittaessa hieman vehnäjauhoa.
Tee ensin kranssin pohja, se onnistuu esimerkiksi kakkuvuoan pohjalla. Tee levyyn reikä piparimuotilla, lasilla tai vapaalla kädellä. Muista tehdä kranssiin narunreiät yläreunaan!

Paista pohjaa viitisen minuuttia.
Minä melkein poltin omani, huoh. Niitä pieniä koristeita vahdin niin kovin tarkasti etteivät pala, mutta sitten tämä iso osa.. No, maailmassa on vain hyvin vähän ongelmia jotka eivät korjaannu tomusokerilla.

Paista sitten piparit, voit tehdä kranssiin ihan millaisia pipareita tahdot. Tänä jouluna olen nähnyt kuusia ja eläimiä, sydämiä, tähtiä.. Mielikuvitus lentoon siis.

Kun piparit on paistettu, anna niiden jäähtyä. Voit tehdä pikeerin nyt. Erottele kaksi valkuaista ja laita ne kulhoon. Lisää n. desi tomusokeria ja vatkaa pari minuuttia.
Lisää sitten toinen tomusokeridesi ja sitruunamehu ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Huom: valkuaisten vaahdotuksessa ne seiskaluokan kotitalousopettajan opit on vieläkin parhaat: tuoreet, huoneenlämpöiset munat, puhdas kulho, puhtaat vatkaajat.

Sullo pikeeri pursotuspussiin ja sitten vain mielikuvitus liikkeelle. Käytä ohuinta mahdollista tyllaa!


Minä käytin liimaukseen valmista piparkakkuliimaa, koska meillä leipoo eräs pikkuleipurikin. Valmisliima näyttää toimivan hyvin kunhan sen vain antaa kuivua rauhassa.

Mainitsin tuossa ensimmäisessä lauseessa Instagramin idyllisen joulumaailman. Tämä pätee muuhunkin sosiaaliseen mediaan. Somea ja sen sisältöjä kritisoidaan välillä juuri tuosta liiallisesta tomusokeroinnista. Että somessa näytetään asioita jotka on kauniita ja se todellinen elämä jää näyttämättä.

Kuulkaas kritisoijat: minä näen sitä tosielämää ihan omassa elämässäni. Piparikranssista tulee ihana kuva, mutta sen takana olevat tiskivuoret eivät näy kuvassa. Toisessa kuvassa näkyy tunnelmalliset jouluvalot ja kynttilät, mutta kukaan ei huomaa pölypalloja kuvan tarkan rajauksen vuoksi. Pimeässä syntyy kaunis tunnelma, mutta oikeasti on pimeää siksi ettei kukaan ole taaskaan pessyt ikkunoita.

Tätä se on, tosielämä. Kiitos kun ette kuvaa sitä. Saattaisi alkaa olla ihan liian arkista jos sitä näkisi ruudullakin!
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat