Riisipuuro on jo ihan itsessäänkin ihanaa, mutta jos sitä haluaa joskus hieman twistata, kannattaa testata vaikka omenoita. Ja kanelia. Ja vaniljaa. Tämä pyhä kolminaisuus yhdistettynä riisipuuroon lempeyteen muodostaa ihan mahdottoman herkullisen lohturuoan, jota syödessäsi istut jälleen mummolan rappusilla ja aurinko paistaa.

Vaniljakastike ei ole tässä millään tavalla välttämätön juttu, mutta pieni herkutteluhan ei ole koskaan pahasta. Vaniljakastiketta voit käyttää tässä erikseen tai sitten sekoittaa sen kylmään puuroon sekaan, jolloin koko kattilallisesta tulee sellainen vaniljainen, vanukasmainen jälkiruoka. Jos teet näin, sekoita KYLMÄ puuro ja KYLMÄ vaniljakastike toisiinsa.

Tätä herkkua varten tarvitset

 

1,2 l vettä
1,5 dl puuroriisiä
1 tl kanelia
1 hapan omena pieniksi kuutioiksi pilkottuna
ripauksen suolaa
0.5 dl sokeria

ja vaniljakastikkeeseen tarvitset

3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita vesi kiehumaan. Lisää suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää puuroriisi ja omenakuutiot. Lisää myös kaneli.
Keitä puuroa hiljaisella lämpötilalla n. tunti. Sekoita välillä. Lisää sitten sokeri.

Anna puuron jäähtyä ja vetäytyä ja keitä vaniljakastike. Mittaa maito, perunajauho ja sokeri kattilaan ja keittele kastiketta siihen asti että se saostuu. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita siihen vaniljakastike. Anna jäähtyä. Tästä määrästä saat tehtyä n. viisi annosta puuroa ja se maistuu oikein hyvältä myös seuraavana päivänä.

Meillä tätä syötiin sunnuntain iltapalaksi hikisen jumppatunnin jälkeen. Tai siis tuo pienempi jumppaajahan ei näyttänyt kovin hikiseltä tunnin trampoliinihyppelyn jälkeen. Minä sen sijaan.. no, näytin jumpanneelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat