Törmäsin sattumalta yltiöpäiseen Pollo Limonello-hehkutukseen ja pari päivää sitä ajateltuani totesin, että tällaista ideaa ei vaan yksinkertaisesti voi jättää testaamatta.
Googlasin hieman reseptejä ja kyyllä, inkiväärin, sitruunan, hunajan ja ah, tietenkin kerman suloinen liitto vakuutti jo kirjaintasolla. Lauantain ruokasuunnitelma oli siis tätä myöden selvä ja tiesin, mistä taistelen kotipihan ampiaisarmeijan kanssa. (Miksi ne ei anna mun syödä rauhassa, oikeasti?!?!?)

Tämä resepti on nyt ilmeisesti se Ysibaarin legendaarinen versio, niin monessa nettilähteessä tämä oli kuvailtu. Ysibaarissa en ole käynyt tätä syömässä, mutta ihanaa se on silti. Todella vahvat maut valkosipulin ja inkiväärin vuoksi mutta silti järjetön lempeys kerman, kurkuman ja turkkilaisen jugun vuoksi. Eli siis verrattavissa just sellaiseen raamikkaaseen mieheen joka leikkii koiranpennun kanssa.. tiedäthän mitä tarkoitan? ;)

Tähän neljään pienehköön (eli salaatin, focaccian ja jälkkärin kanssa syötävään) annokseen tarvitset

pastaa syöjien määrän mukaan
400 g broilerin sisäfilettä
öljyä paistamiseen
1 keltasipuli hakkeena
1 rkl kanafondia
2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jugua
kurkumaa
cayennepippuria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
suolaa
persiljaa
parmesaania

Pilko broilerit ja paista niitä hetki pannulla. Lisää sipulit ja cayennepippuri, kääntele hetken aikaa pannulla ja lisää sitten kerma ja kanafondi. Jos käytät kuivapastaa, laita se kiehumaan nyt. Jos käytät tuorepastaa, keitä se vasta hetken päästä.
Lisää pannulle kurkuma, sitruunamehu, hunaja, raastettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Anna kanojen kypsyä ja lisää sitten turkkilainen jugu. Kypsennä vielä pari minuuttia, kaada sitten koko setti keitetyn ja valutetun pastan joukkoon ja sekoita hyvin.
Kokoa annoksiksi, joiden päälle voit heitellä persiljaa ja parmesaania.

Nauti. Tästä pitää. <3.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat