Okei, alkuun tunnustus: syön granaattiomenan siemeniä lusikalla suoraan purkista jääkaapin ovella seisten. Hampaat rouskuen ja punainen mehu suupielistä valuen.. Mutta onhan ne siis hyviä! Kuin karkkia söisi!
Niin hyviä siis, että niitä voi lisätä myös ruokiin, kuten tähän ihanaan fetasalaattiin, joka sopii mainiosti raikkaan porkkanafritterin päältä syötynä.

 

Kahteen annokseen tarvitset

1 dl kiehuvaa vettä
1 dl couscousia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja toinen ripaus mustapippuria
(pieni määrä oliiviöljyä tarvittaessa)
fetamurua
granaattiomenan siemeniä

kolme porkkanaa
hieman persiljaa
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
puoli desiä cashew-pähkinöitä
hieman appelsiinimehua
pippuria, suolaa
1 tl juustokuminaa

Keitä ensin vesi. Laita couscous kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Sekoita hieman.
Anna hautua kymmenisen minuuttia, sekoita välillä. Mausta couscous ja anna olla. Jos siitä tulee kovin kiinteää, sekoittele joukkoon hieman oliiviöljyä.

Laita pähkinät desimittaan ja kaada päälle appelsiinimehua niin, että pähkinät peittyvät. Jätä pähkinät hetkeksi pehmentymään.
Raasta porkkanat ja silppua persilja. Tässä voit hyvin käyttää myös esim. basilikaa, korianterikin varmasti toimii jos siitä pidät. Sekoita raaste, persilja, kananmuna, jauhot ja mausteet kulhossa, lisää pähkinät mehuineen.
Ajele massaksi sauvasekoittimella ja paista (voissa, heh) pannulla pihveiksi.

Sekoittele couscous irtonaiseksi, murustele päälle fetaa ja ripottele granaattiomenan siemeniä päälle.

 

Vinkki! Yksinkertaisin ja siistein tapa saada siemenet irti omenasta on puolittaa granaattiomena, laittaa tiskialtaaseen syvä lautanen ja hakata siemenet irti kaulimella sivu kerrallaan omenan ollessa kädessäsi siellä tiskialtaassa lautasen päällä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat