Herranen aika kuinka tiukasti olen koukuttunut Downton Abbeyyn! Suurinpiirtein kaikki tutut (naiset) sitä kehuivat jo ensimmäisellä kierroksella, mutta itse en oikein päässyt mukaan.
Nyt päätin antaa sille mahdollisuuden ja jep, tiukasti olen otteessa.. Mikä ärsyttävintä, tätä ei ilmeisesti ole missään vapaasti ahmittavissa, vaan katselu tapahtuu samoin kuin vanhaan hyvään aikaan: seuraavaa jaksoa odottaen. Tätä ei kyllä tarvitse odottaa kuin päivän, että sinänsä tämä ei nyt ole mikään kärsimättömän nykyihmisen paluu yksinkertaisimpiin aikoihin.

Tämä aasialaistunnelmia sisältävä todella iisi porkkanasalaatti sen sijaan valmistuu vartissa, ihan vaikka Downtonia odotellessa.

 

Kahteen annokseen tarvitset

2 porkkanaa
1 pss paksoita
punasipulia tai kevätsipulia
seesaminsiemeniä
puolikkaan appelsiinin
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
hieman suolaa
cashew-pähkinöitä
katkarapuja

Raasta porkkanat ja halkaise paksoin lehdet. Pilko sipuli. Sekoita ainekset yhteen.

Laita erilliseen kulhoon seesaminsiemenet, punaviinietikka, oliiviöljy ja suola. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori mukaan ja purista mukaan mehu siitä samasta puolikkaasta. Sekoita hyvin ja kaada salaatin sekaan. Sekoita.
Tarjoile esimerkiksi katkarapujen tai lohen kanssa, murskaa päälle muutama cashew-pähkinä.

Nopeaa ja helppoa, kuten parhaat asiat aina. Vai onko kärsivällisemmillä vastaväitteitä tuosta nopean ja helpon ylivoimasta?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat