Uusimmassa Glorian ruoka&viini-lehdessä oli ihana punajuurikranssin resepti. Se oli  niin jännän näköinen että päätin testata sitä ihan jo ulkonäön vuoksi. Onnellinen yllätys oli se, että se oli vielä paljon paremman makuistakin kuin olisi odottanut.

Sain punajuuret, sipulit ja pinaatit vaarin pellolta ja muutkin ainekset löytyivät melkeinpä kokonaan jääkaapista. Miten ihanaa ettei tarvitse ostaa mitään erikoisia juttuja.

Yleisönpalveluksena siis tässä resepti, tätä ehti jo moni kysellä

Glorian ruoka&viinin punajuurikranssi
 

4 dl vehnäjauhoja
suolaa
200 g turkkilaista jogurttia
75 g voita
6 keskikokoista punajuurta
öljyä
suolaa
timjamia
oregaoa
punasipulia
pinaattia
170 g sinihomejuustoa
120 g smetanaa

kananmunaa voiteluun, unikonsiemeniä koristeluun

Paahda punajuuret. Lämmitä uusi 200 asteeseen. Pese ja kuori punajuuret. Viipaloi ne pellille ja öljyä. Ripottele päälle mausteet ja paahda n. 25 minuuttia. Valmista taikina (sekoita kuivat aineet ja lisää sitten muut, simple as that) ja laita se puoleksitunniksi jääkaappiin odottelemaan.
Kuori ja viipaloi sipulit, huuhdo pinaatit. Sekoita smetana ja murusteltu sinihomejuusto keskenään.
Kauli taikinasta pyöreä levy, tasoita reunat pyöreiksi. Tee keskelle taikinaa ristiviilto (itse tein sinne väliinkin viillot) ja levitä sinihomejuustotahna tasaisesti reunoille. Lisää tahnan päälle punajuurta, pinaattia ja sipulia vuorotellen.
Käännä taikinakolmiot täytteen yli ja voitele munalla. (Täältä keittiöstä ei löytynyt munia, ne kuluivat lauantain mokkapalaurakassa. Hyvin sujui ilmankin.) Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Ai vitsit että oli hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat