Alkuviikosta käyty ”mikä on maailman paras kala”-keskustelu päätyi ahvenen pieneen etumatkaan ja voittoon, mutta kyllä kuhakin on ehdottomasti ainakin kunniamaininnan arvoinen juttu.
Tämän ruoan voit hyvin tehdä ahvenfileistäkin ja jos kumpaakaan ei ole saatavilla, voit käyttää vaikka lohta.

Tillimuhennettujen pottujen kermamäärä voi hämmentää, mutta älä hämmenny. Ne ovat ihan varmasti jokaisen kalorin arvoisia!
Pehmeäksi hautuneet perunat ovat ihana lisuke tälle rapealle ja maukkaalle kalalle. Meillä syötiin tätä maanantaina kun ulkona satoi vettä, oli harmaata ja syöjillä oli jo supernälkä. Tämä kuitenkin sopii mainiosti vaikka viikonloppupöytäänkin. Tämä on muuten kuvaus jonka olen kirjoittanut monta kertaa viime aikoina!

Perunoiden ohje on joitakin vuosia sitten ilmestyneestä Safkaa-kirjasta, mutta nyt en muista kummasta. Jommasta kummasta Safkaa-kirjasta kuitenkin.

Tähän herkkuannokseen tarvitset

 

1 kuhafilee/syöjä
pankojauhoja
1 muna

600 g perunoita
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
tuoretta tilliä

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja kaada kerma päälle. Kaada maitoa niin että perunat peittyvät.
Keitä miedolla lämmöllä (sekoita ahkerasti) kypsäksi asti.
Mausta suolalla ja valkopippurilla, maista. Hienonna tilli ja sekoita se perunoiden joukkoon.

Riko muna kulhoon ja kaada toiseen kulhoon pankojauhoja.
Mausta kuhafileet suolalla, ole varovainen suolan määrän kanssa. Pyörittele filee kerrallaan munaseoksessa ja sen jälkeen pankojauhossa.
Paista kypsäksi pannulla.

Nyt mietit voisiko pankojauhon sijasta käyttää vehnä- ja korppujauhon sekoitusta. Voit ilman muuta. Jos kuitenkin päätät ostaa pankojauhoa, et enää koskaan käytä muuta.
Rapeus on ihan omaa luokkaansa!


Ihanaa harmaata keskiviikkoa just sulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat