Ihan todella pidän kauran mausta ja syönkin kauraa mielelläni niin puurossa, leivässä ja erityisesti (suklaa)kekseissä. Hih. Teen smoothietkin monesti kauramaidosta ja oikeastaan siitä kauramaitojämästä tämäkin ajatus lähti..
Näihin pieniin pancakes-tyyppisiin lettuihin en laittanut sokeria, joten jos voissapaistaminen ei väräytä epäterveellisyysmittariasi punaiselle, voit mainiosti ajatella syöväsi ihan todella terveellistä aamiaista tai välipalaa. Tai mitä tahansa palaa.  Jos kuitenkin haluat sokeria laittaa, laita sitä kuivien aineiden joukkoon n. ruokalusikallisen verran. Kaurassa itsessään on kuitenkin sellainen ihanan pehmeä, makea maku, joten mielestäni nämä eivät sitä kaipaa.
Meillä syötiin näiden kanssa tuoreita marjoja ja vaniljarahkaa (no siinä se sokeri sitten tuli), mutta näihin sopii vaikka vaahterasiirappi hienosti.

Tästä reseptistä syntyy n. 12 pientä ja pulleaa kauralettusta ja niihin tarvitset

1 dl kauramaitoa
2 rkl sulatettua voita
1 dl turkkilaista jugua
1 muna
2,5 dl kaurajauhoa
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sulata voi ja sekoita kauramaito, voi, turkkilainen jugu ja kananmuna yhteen. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna huilia kymmenisen minuuttia. Kaurajauho ja -maito yhdessä turpoavat tosi kivasti ja taikinasta tulee ilmava.

Paista taikinasta pieniä lettusia (3-4 mahtuu helposti pannulle kerrallaan) ja käytä paistoon voita tai miten nyt yleensä tahdot letut paistaa.

Voit tarjoilla näitä vaikka viimeiseen Tuska-päivään kohta lähtijöille. Siis voitteko kuvitella, että Tuska-festareilla soittaa EUROPE? Keski-ikäisyys kunniaan, hah.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat