Tuore leipä on ihana juttu lauantain aamiaispöydässä. Se vaatii kuitenkin aina, MELKEIN AINA, hieman säätämistä, joten se ei ole ihan itsestäänselvyys.
Itsestäänselvyys se kuitenkin voi olla jos käyttää tätä Sikke Sumarin ihanaa reseptiä. Nämä sämpylät eivät vaadi minkäänlaista vaivaamista ja taikinaa voi käyttää vain sen verran kuin syöjiä on. Loput taikinasta voi työntää jääkaappiin ja käyttää seuraavana aamuna. Hei jee, tuoretta aamiaisleipää myös sunnuntaina!

Tarvitset

7,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
10-12 dl jauhoja
erilaisia siemeniä jos haluat niitä käyttää

Sekoita vesi ja hiiva yhteen, lisää muut aineet. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa. Taikinan pitää jäädä löysäksi.
Peitä astia kannella tai vaikka foliolla ja työnnä jääkaappiin yöksi.

Lämmitä aamulla uuni 225 asteeseen, nosta sämpylätaikina lusikalla pellille leivinpaperin päälle ja paista sämpylöitä 35 minuuttia.

Kyllä, tämä ihan oikeasti on näin helppoa. Minä käytän näihin kuivahiivaa ja sämpylät onnistuvat mainiosti silläkin. Pääasia on, että taikina jää löysäksi ja huilii yön kylmässä.

Meillä syötiin näiden välissä schnitzeleistä jäänyttä hernepestoa ja rapeaksi paistettua pekonia. Ei huono aamiaispöytäjuttu sekään.

Katso ulos ja kuvittele aurinko. Paino sanalla "kuvittele". Hehee. Marraskuu on ihana juttu. <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat