Koska olet viimeksi tehnyt tuulihattuja? Meillä syötiin näitä 13-vuotissynttäritarjoiluina sankarin toiveesta. Olin iloinen tästä toiveesta, tuulihatut on just sellainen herkku, joka tuntuu aina hieman unohtuvat. Samanlainen retroherkku kuin lämpimät voileivät. Aina unohtuu ja aina sitten miettii miksi näitä ei syödä useammin.

Tämän hyvin perinteisen reseptin olen kirjoittanut joskus aikoja sitten reseptivihkooni joten sen alkuperästä ei ole tietoa.

1,5 dl vettä
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 isohkoa munaa

2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Kiehauta vesi ja lisää voi. Kun voi on sulanut, lisää jauhot ja vispaa nopeasti tasaiseksi kiiltäväksi taikinaksi. Jäähdytä taikina ja lisää sitten munat yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi, tämä vie useamman minuutin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pursota taikina pieniksi hattusiksi leivinpaperoidulle pellille. Jos käytössä ei ole pursotusmahdollisuutta, voit mainiosti kasata hattuset vaikka kahdella lusikalla.

Paista 20-25 minuuttia, älä avaa uunin luukkua paiston aikana.

Jäähdytä tuulihatut ja tee suklaatäyte sillä aikaa.

Lämmitä 0,5 dl kermaa kattilassa ja sulata suklaa kermassa. Jäähdytä. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja kun suklaamassa on jäähtynyt, lisää se vaahdon joukkoon. Kääntele tasaiseksi.

Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua, voit ripotella tomusokeria päälle jos tahdot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat