Ruisvispipuuro on sellainen ruoka, jota voi syödä pieneen halauksen tarpeeseen tai jos maailma tuntuu hieman murjovan. Se tuntuu samalta kuin kesäpäivä mummolassa ja mummon paistama lettu ylimääräisen sokerikerroksen kanssa.
Ruisvispipuuron tekeminen on hirvittävän helppoa, joskin se vaatii hieman odottelua.

Ruisvispipuuro (6 annosta)

 

1 l vettä
5 dl ruisjauhoja
5 dl mustikoita (myös pakastemustikat toimivat mainiosti)
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa

Kiehauta vesi ja ota kattila liedeltä. Sekoita ruisjauhot joukkoon.
Lisää mustikat, sokeri ja suola. Sekoita.
Anna puuron turvota kattilassa kannen alla vähintään 2 tuntia tai seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Pitkään vatkaukseen on hyvä syy: puurosta tulee sellaista pehmeää, kuohkeaa ja vanukasmaista herkkua.

Resepti on uusimmasta Glorian Ruoka&Viinistä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat