Näistä naurispiiraita tulee ihan jouluinen olo, näin totesi kollegani. Se on kyllä ihan totta, koska nauriin ja siirapin makea yhdistelmä yhdistettynä ruiskuoreen toimii mainiosti vaikkapa glögin kanssa.

Tämä resepti löytyi Pirjo Toikkasen keittokirjasta nimeltä Rouva Kasviksen parhaat.


Tarvitset

 

n. 400 g naurista
1 rkl siirappia
suolaa

3 dl perunamuussia
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

voita

 

Kuori ja raasta nauris. Laita pannulle hieman öljyä/voita ja paista muutama minuutti.
Lisää siirappi ja suola ja sekoita seosta hieman.
Anna jäähtyä hetki.


Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää seos sitten kylmään perunamuussiin.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja erottele sitten ympyröiksi vaikkapa suurehkon juomalasin reunalla.
Laita n. 1 rkl täytettä jokaiseen ympyrään ja painele kiinni.
Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.
Kun piiraat tulevat uunista, laita ne leivinpaperin sisään ja voitele voisulalla. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.

Nämä maistuvat myös seuraavana päivänä kylmänä, tai ainakin työpaikan kahvihuoneesta ne katosivat hyvinkin nopeasti.

Kommentit (2)

Vierailija

Hei! Tuosta ohjeesta on nyt jotain tipahtanut pois. Täytteen clou on katajanmarjoissa, joilla naurisseoksen maustan! Ja nauriit ovat keltaisia kaskinauriita. Mukava, että ohje kiinnosti! -Pirjo Toikkanen

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat